LOGICOMIX-sarjakuvaooppera
LOGICOMIX-sarjakuvaooppera

Turun AMK:n taideakatemia, Turun konservatorio, Oopperakammari ry., Åbo Svenska Teater, Puolalan koulu ja Puolalanmäen musiikkilukio tuottavat yhdessä uuden suomalaisen, Marko Aution säveltämän, oopperan Logicomix. Libreton teokseen on kirjoittanut Jukka Aaltonen Logicomix – nerouden ja hulluuden rajalla -nimisen sarjakuvakirjan pohjalta. Alkuperäisen sarjakuvakirjan ovat kirjoittaneet Apostolos Doxiadis ja Christos H. Papadimitriou.

Logicomix kertoo kuuluisan filosofin ja loogikon Bertrand Russellin elämästä. Mukaansatempaava elämäntarina vie syvällisten kysymysten ja erikoisten ihmiskohtaloiden äärelle. Se tutustuttaa katsojan omaperäisiin filosofian supersankareihin ja havainnollistaa mielenkiintoisella tavalla logiikan kehitystä 1900-luvulla ennen toista maailmansotaa. Teos on järjen ja pasifismin teemoineen sekä ajaton että tavattoman ajankohtainen.

Esiintyjiä on yhteensä lähes 80. Mukana on Taideakatemian ja Konservatorion opiskelijoita, Puolalanmäen musiikkilukion kuoro ja Puolalan koulun 5e-luokka.

Logicomix-sarjakuvaooppera
Sigyn-salissa 10.–18.3.2017
pe 10.3. klo 19.00 Ensi-ilta
ma 13.3. klo 19.00
ti 14.3. klo 14.00
pe 17.3. klo 19.00
la 18.3. klo 14.00

Musiikki Marko Autio
Libretto Jukka Aaltonen LOGICOMIX Nerouden ja hulluuden rajalla -sarjakuvan pohjalta
Ohjaus Maiju Sallas
Visuaalinen suunnittelu ja toteutus Timo Alhanen
Pukusuunnittelu ja toteutus Marjo Haapasalo

Liput 25€ / 17€ / 10€
ÅST:n lippukassa Hansakorttelissa (avoinna ti–la klo 12–18) ja ticketmaster.fi.

 

  


 

 
Yhteystietorivi